Squelch circuit voor WFM ontvangers

Als aanvulling op de WFM experimenten in de regio Midden Brabant hebben we een repeatersysteem gebouwd met meerdere ingangen. Hiervoor worden Yamaha FM tuners gebruikt. Helaas bleken deze modulatoren niet voorzien te zijn van een squelch of muting circuit. Wanneer er iemand uitschakelde werd er meteen flink wat ruis doorgestuurd.

Beschijving
Het ongefilterde signaal wat aan de ingang van de stereodecoder zit, wordt parallel hieraan aangeboden aan de LF IN. Hierna wordt het signaal met een opamp gebufferd en versterkt. Potmeter P1 kan gebruikt worden om de gevoeligheid in te stellen. Daarna volgt een hoogdoorlaatfilter. T1 versterkt het signaal weer en D1 en D2 richten het signaal gelijk. T2 schakelt trekt het signaal naar ground indien het inputlevel te hoog is.

Downloads
Squelch schema
– Squelch componentenopsteliing
– Squelch printlayout

© 2018 pe5pvb.nl


Alle informatie op deze website is met veel zorg samengesteld. De auteur is niet verantwoordelijk voor de juiste werking van de producten die resulteren uit de beschrijvingen of eventuele gevolgen die voortvloeien uit het gebruik ervan. Niets van deze website mag gereproduceerd, gekopieerd of vermenigvuldigd worden voor commercieel gebruik zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur. De informatie op deze pagina's mag slechts gebruikt worden voor reproductie van de projecten voor persoonlijk, non-commercieel gebruik.